Cu și despre tatuaje
Chiar dacă din vechi timpuri, adică cam de vreo 5.000 de ani, oamenii își desenează pielea cu cerneală, încă nu se știu efectele acestor tatuaje, dar ce se știe este faptul că pigmenții acestora ajung în fluxul sangvin al organismului.
Deoarece particulele de cerneală sunt prea mari și greu de descompus de sistemul imunitar, acestea rămân în dermă și epidermă permanent. Cercetătorii au urmărit micro și nanoparticulele pigmenților în piele și în ganglionii limfatici și dacă în piele s-au găsit ambele variante de particule, în ganglionii limfatici au ajuns doar nanoparticulele atât ale pigmenților organici cât și ale dioxidului de titan (un ingredient des folosit pentru tatuaje). Oamenii de știință au descoperit unele modificări structurale în țesutul ce înconjoară aceste particule, iar cercetătorii sunt de părere că acele persoane care se tatuează ar trebui să verifice nu numai sterilitatea acului cu care este efectuat tatuajul, dar și ce compoziție au culorile utilizate în respectivul tatuaj.
Aceste culori ar putea să conțină unele impurități sau urme de metale precum cobalt, nichel, mangan și crom. Studiile au arătat că tatuajele nu sunt chiar rele, iar cele multiple se spune că întăresc „la greu” sistemul imunitar, ca și cum l-ar antrena la sală.
Posted on decembrie/11/2017, in Curiozități and tagged Curiozități, Știri. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.
Lasă un comentariu
Comments 0