La Dried fruits ai fructe uscate să le mănânci pe săturate! ;)


Dragii mei, știați că…?

Omul nu mănâncă numai pentru a trăi. Alimentația înseamnă pentru acesta mai mult decât doar un act necesar pentru a supraviețui. Din punct de vedere al ființei umane, alimentul trebuie privit sub trei aspecte: alimentul ca hrană, alimentul ca stimulent al tonusului afectiv, alimentul ca element cu semnificații simbolice. Toți acești trei factori acționează integrat într-un tot organic cu o rezultantă comună: comportamentul general al omului față de actul alimentar.

Actul alimentar la om nu poate fi privit numai prin prisma satisfacerii nevoilor nutritive. În spatele cuvântului a mânca se află omul care mănâncă. Între om și alimentația sa, a poporului căruia îi aparține, există o dinamică deseori mai profundă chiar decât ar dori omul să fie. Obiceiuri și gusturi alimentare transmise prin tradiție sunt uneori aproape imposibil de schimbat în decursul uneia sau chiar a mai multor generații.

De aceea de cele mai multe ori, cunoașterea cerințelor nutriționale, nu este suficientă pentru a schimba unele obiceiuri alimentare necorespunzătoare. Tocmai de aceea orice schimbare alimentară trebuie făcută cu multă grijă și numai după o pregătire corespunzătoare. Nutriția are posibilitatea să intervină pozitiv datorită a două însușiri de bază ale omului: variabilitatea și adaptabilitatea. Utilizarea treptată a acestor două principii biologice va duce la acceptarea unui nou fel de alimentație, cât mai rațional, și la părăsirea tradițiilor alimentare dăunătoare.

Sursă: Alimentația rațională a omului sănătos – Iulian Mincu

Da dragii mei, este foarte bine să știm aceste lucruri. O alimentație nesănătoasă duce numai la complicații și la boli. De aceea este bine ca la un moment dat să ne luăm adio de la alimentația nesănătoasă și să-i dăm un respiro organismului nostru detoxificându-l de toate reziduurile nocive și inutile adunate în timp și să-l reâncărcăm cu multă sănătate și energie printr-o alimentație sănătoasă și neviciată.

Am adoptat acest stil de viață sănătos aproape acum un an. Atunci, m-am hotărât că a venit timpul să-i mai dau un respiro organismului meu și să încep să mă uit mai atent la ceea ce mănânc. Știți și voi dictonul: „Ești ceea ce mănânci!” Așa că mi-am spus: DE CE NU? De atunci am început călătoria mea în lumea alimentației sănătoase, aceasta constând în: a nu mai mânca atâta fast-food, prăjeli, grăsimi și dulciuri. Da, ați ghicit, la început mi-a fost tare greu, dar încet, încet cu ambiție și cu perseverență, am reușit să trec hopul. 🙂

Probabil că vă întrebați ce mănânc, sau ce produse anume, am în cămara mea. Ei bine, am să vă lămuresc dacă sunteți nedumeriți. De obicei îmi place să cumpăr produse de la Dried Fruits, nu știu încă dacă ați auzit de ei sau nu. Dacă nu, atunci vreau să vă spun că sunt pe piața Românească de vreo 23 de ani și au peste 1000 de produse în diferite sortimente. Eu obișnuiesc să cumpăr de la ei produse din diferite game, cum ar fi:

  • fructe deshidratate și confiate,
  • cereale și leguminoase,
  • fulgi de cereale,
  • boabe și semințe,
  • uleiuri alimentare,
  • paste și făină,
  • băuturi vegetale & lapte vegetal.
Sursă foto: Driedfruits.ro

Iar acum dragii mei, hai să vă spun ce anume iau eu de la fiecare categorie enumerată mai sus.

Nu întâmplător voi începe cu categoria fulgi de cereale. Da, probabil ați intuit, acestea fac parte din micul dejun. 😉 De aici îmi place la nebunie acest produs: Fulgi Cereale cu Semințe (Muesli) – 500 gr pe care îl aveți reprezentat și aici în fotografia de mai jos:

Sursă foto: Driedfruits.ro

După cum vă spuneam, ador acest produs deoarece are în compoziția sa un mix armonios cu de toate: fulgi (de cocos, de migdale, de cereale) și miez de semințe (de floarea soarelui și de dovleac). Ce ziceți? Nu-i așa că este un mix armonios și gustos, care vă încântă acum văzul și atunci când îl veți gusta (cu lapte sau iaurt) vă va încânta papilele gustative, astfel încât sunt sigură că vă va „ploua în gură”? Vă zic eu pe cuvânt, mie așa mi se întâmplă de fiecare dată! 😉

Mai apoi, că tot este vorba de capitolul mic dejun, din categoria băuturi vegetale & lapte vegetal, de obicei folosesc Băutura Soya Monsoy BIO – 1 litru, pe care o puteți vedea în fotografia de mai jos:

Sursă foto: Driedfruits.ro

Această băutură este 100% vegetală și BIO certificată, conține apă de izvor din munții Montseny, 14% soia și sare de mare și are proteine, substanțe minerale și vitamine din grupa B. Vă recomand și vouă această băutură, deoarece are o serie de beneficii pentru organism: nu conține colesterol, ajută la sănătatea oaselor menținând densitatea acestora, întărește sistemul imunitar, soia ajută la scăderea glucozei din sânge reglând nivelul de insulină din organism și ajută la împiedicarea apariției cancerului renal sau de colon, reduce hipertensiunea arterială și nu în ultimul rând, conține lecitină care ajută la buna funcționare a creierului, previne depozitarea grăsimilor pe vasele de sânge și are proprietăți antioxidante. Ce vă doriți mai mult? Nu-i așa că are de toate? Încercați-l cu încredere! 😉

Din categoria cereale și leguminoase, pentru a-mi prepara prânzul sau cina, iau de regulă fasole pestriță și roșie, linte verde și roșie, mozaic quinoa, năut, orez integral parfumat (Jasmine), iar pentru ca să mă detoxific, iau acest Mix fitness detoxifiere – 200 gr, la care mie îmi place mult combinația de arome. Îl vedeți în fotografia de mai jos:

Sursă foto: Driedfruits.ro

Categoria de fructe deshidratate și confiate este de altfel favorita mea. De aici îmi place să comand mai multe tipuri de fructe cum ar fi: fructele confiate (merișoare, pepene galben, papaya, ghimbir), precum și fructele deshidratate (goji, curmale, prune, smochine, stafide). Recent mi-am comandat ceva ce nu am mai încercat, deoarece eram tare curioasă să văd cum sunt. Probabil că vă întrebați ce anume? Am vrut neaparat să încerc acest tip de curmale deshidratate fără sâmburi cu nucă cocos – 200gr. Vreau să vă spun că nu au zahăr adăugat, iar datorită combinației de gusturi, vă spun sincer că sunt tare yummy delicioase! 😉 Iată-le aici:

Sursă foto: Driedfruits.ro

Și am să închei aici prezentarea cu ultima categorie semințe & boabe care de altfel este tot dintre preferate. De regulă îmi comand diferite tipuri de semințe: de pin, de in, de chia, de quinoa, de cânepă, de floarea soarelui, de dovleac de susan, deoarece toate acestea sunt bogate în acizi grași Omega 3-6-9. Am găsit acest amestec semințe care conține: dovleac, floarea soarelui, susan alb, susan negru și in, pe care am să-l folosesc în salatele mele. 😉

Sursă foto: Driedfruits.ro

Nelipsite din cămara mea sunt de regulă alunele, cajuul, migdalele, nucile, fisticul. Să știți că îmi place să le ronțăi de fiecare dată când simt nevoia, iar așa îmi completez aportul zilnic de nutrienți. Nu-i așa că am multe în cămara mea? Ar fi bine ca după prezentarea de față să fiți dornici cât mai mulți dintre voi de a urma sau mai bine zis de a adopta o alimentație mai sănătoasă și să vă eliberați de obiceiurile nocive, care în timp vă împovărează cu toxine și în cele din urmă duc la boli. Dragilor! Ar cam fi timpul să vă treziți la realitate și să încercați și voi de mâine! Deviza este: Mănâncă sănătos, trăiește armonios! 😉

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020 Proba nr. 8

About nicoletaliana

Mă numesc Nicoleta. Sunt o fire veselă , romantică și sociabilă. Sunt pasionată de muzică , filme , lectură , natură , de călătorii și îmi place tot ce este inovator. Ceea ce mă reprezintă este motto-ul : " Don't Worry , Be Happy ! "

Posted on martie/23/2020, in Creație and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un comentariu

Omul Din Nord

- Am sa cred, ca aici pe-acest blogg, voi aseza si voi impartasi mereu ceea ce ar putea inspira minti si inimi, din totul meu acceptat sau nu de-acum incolo .

Daniel Gaucan- Spirit Liber

ADEVARUL TE VA ELIBERA!!! Dumnezeu a devenit OM pentru ca OMUL sa devina Dumnezeu!!!

ENRIQUE-IGLESIAS.ORG

Your #1 Source for the King of Latin Pop

Un tè con la Palma

La donna è come una bustina di tè, non si può dire quanto è forte fino a che non la si mette nell'acqua bollente.

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Alexandru Chermeleu

Îți mulțumesc că ai Votat! Blogul nr. 2 Național în Categoria Bloguri Personale

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

adropofinspiration

Pure passion!

La Gigel

La râma tăvălită

Sertarul cu povești

-Fashion, Beauty and lifestyle-

Ioana Dumitrăchescu

Creația este motorul acestui univers

Analogii - Antologii

blog generalist cu aspirații culturale și analitice

DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Impartasania cu nevrednicie(cu pacate opritoare)duce la demonizarea omului.

DOAR ORTODOX

“Învierea Ta, Hristoase, îngerii o laudă în ceruri şi pe noi pe pământ ne învredniceşte, cu inimă curată să Te mărim.”

Limba română

Un site cu rezumate, argumentări și comentarii. Scuzați pentru eventualele greșeli de ortografie. Vă rog să-mi comentați postările deoarece doresc să știu ce părere aveți.

Psihoterapie

Alina Milea

Îndrăzneşte mai mult

Jurnal de gânduri, lecturi şi călătorii

Vicky's Recipes

A mixture of food, sweets, feelings and thoughts

O lacrimă de cerneală

Un blog de lifestyle autentic cu și despre frumusețe, modă, călătorii și stil de viață.

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

vindec suflete

Sufletul reprezintă întreaga fiinţă, nu o parte lăuntrică ce supravieţuieşte morţii corpului.

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Bookcaffe

Citesc, pentru că viața mea nu îmi ajunge - Fernando Pessoa

ADN de Femeie

Blog cu filtru de femeie

miruna-si-poezie

amalgam de gânduri şi cuvinte

revelatiinesfarsite

Just another WordPress.com site

Relaxare's Weblog

Zâmbetul şi ajutorul unui prieten este ca un răsărit de soare după furtună!

Almeno Tu

racconti e riflessioni

deep philoSOPHIE

Eşti astăzi unde trebuie să fii, şi faci astăzi ceea ce trebuie să faci!

Soarele Noptii

De visat, visăm doar noaptea fiindcă ziua dormim.

Psiholog Oradea Simona Hint

Psiholog Oradea - Simona Hint - Tel :0740054037 e-mail:hint_simona@yahoo.com

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Cristian Terran

Ignoranța naște monștri!

Conspiratii si Mistere

teoria conspiratiei, mistere neelucidate, secrete, extraterestrii, lumi paralele, conspiratii mondiale si locale, stapanii din umbra, illuminati, grupul bilderberg, manipulare, solutii impotriva manipularii, solutii impotriva noii ordini mondiale, anti nwo, stiri alternative, etc…

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

FanSF

Noutăți din domeniile SF&F&H

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

Omul Din Nord

- Am sa cred, ca aici pe-acest blogg, voi aseza si voi impartasi mereu ceea ce ar putea inspira minti si inimi, din totul meu acceptat sau nu de-acum incolo .

Daniel Gaucan- Spirit Liber

ADEVARUL TE VA ELIBERA!!! Dumnezeu a devenit OM pentru ca OMUL sa devina Dumnezeu!!!

ENRIQUE-IGLESIAS.ORG

Your #1 Source for the King of Latin Pop

Un tè con la Palma

La donna è come una bustina di tè, non si può dire quanto è forte fino a che non la si mette nell'acqua bollente.

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Alexandru Chermeleu

Îți mulțumesc că ai Votat! Blogul nr. 2 Național în Categoria Bloguri Personale

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

adropofinspiration

Pure passion!

La Gigel

La râma tăvălită

Sertarul cu povești

-Fashion, Beauty and lifestyle-

Ioana Dumitrăchescu

Creația este motorul acestui univers

Analogii - Antologii

blog generalist cu aspirații culturale și analitice

DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Impartasania cu nevrednicie(cu pacate opritoare)duce la demonizarea omului.

DOAR ORTODOX

“Învierea Ta, Hristoase, îngerii o laudă în ceruri şi pe noi pe pământ ne învredniceşte, cu inimă curată să Te mărim.”

Limba română

Un site cu rezumate, argumentări și comentarii. Scuzați pentru eventualele greșeli de ortografie. Vă rog să-mi comentați postările deoarece doresc să știu ce părere aveți.

Psihoterapie

Alina Milea

Îndrăzneşte mai mult

Jurnal de gânduri, lecturi şi călătorii

Vicky's Recipes

A mixture of food, sweets, feelings and thoughts

O lacrimă de cerneală

Un blog de lifestyle autentic cu și despre frumusețe, modă, călătorii și stil de viață.

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

vindec suflete

Sufletul reprezintă întreaga fiinţă, nu o parte lăuntrică ce supravieţuieşte morţii corpului.

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Bookcaffe

Citesc, pentru că viața mea nu îmi ajunge - Fernando Pessoa

ADN de Femeie

Blog cu filtru de femeie

miruna-si-poezie

amalgam de gânduri şi cuvinte

revelatiinesfarsite

Just another WordPress.com site

Relaxare's Weblog

Zâmbetul şi ajutorul unui prieten este ca un răsărit de soare după furtună!

Almeno Tu

racconti e riflessioni

deep philoSOPHIE

Eşti astăzi unde trebuie să fii, şi faci astăzi ceea ce trebuie să faci!

Soarele Noptii

De visat, visăm doar noaptea fiindcă ziua dormim.

Psiholog Oradea Simona Hint

Psiholog Oradea - Simona Hint - Tel :0740054037 e-mail:hint_simona@yahoo.com

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Cristian Terran

Ignoranța naște monștri!

Conspiratii si Mistere

teoria conspiratiei, mistere neelucidate, secrete, extraterestrii, lumi paralele, conspiratii mondiale si locale, stapanii din umbra, illuminati, grupul bilderberg, manipulare, solutii impotriva manipularii, solutii impotriva noii ordini mondiale, anti nwo, stiri alternative, etc…

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

FanSF

Noutăți din domeniile SF&F&H

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur